Share to Facebook Share to Twitter Bookmark and Share
File #: 21-1110    Version: 1
Type: Public Hearing Status: Agenda Ready
File created: 8/19/2021 In control: Planning and Zoning Commission
On agenda: 9/1/2021 Final action: 9/1/2021
Title: Conduct the public hearing to consider a variance from Section 6-6B-7:1 to permit a sunroom that encroaches into the rear yard setback at 1905 Woodfield Court - PZC 21-1-090
Attachments: 1. Petition, 2. Disclosure of Beneficiaries, 3. Response to Standards, 4. Plat of Survey - Existing Conditions, 5. Plat of Survey - Proposed Improvements, 6. Location Map, 7. Vicinity Map, 8. Legal Description
PLANNING AND ZONING COMMISSION AGENDA ITEM

ACTION REQUESTED:
title
Conduct the public hearing to consider a variance from Section 6-6B-7:1 to permit a sunroom that encroaches into the rear yard setback at 1905 Woodfield Court - PZC 21-1-090
body

DEPARTMENT: Transportation, Engineering and Development

SUBMITTED BY: Ashley Green, Community Planner

ENTITLEMENTS REQUESTED:
A variance to Section 6-6B-7:1 (R1B Yard Requirements) has been requested to:
* Permit a sunroom to encroach 15' into the required 30' rear yard setback
BOARD/COMMISSION REVIEW:
Official notice for the public hearing for PZC 21-1-090 was published in the Daily Herald on August 16, 2021.

BACKGROUND:
The subject property is zoned R1B PUD (Medium Density Single-Family Residence District Planned Unit Development) and is generally located northwest of the intersection of Foxcroft Road and Woodfield Court. The 13,592-square foot property is currently improved with a single-family residence and an enclosed porch.

DISCUSSION:
The Petitioners and Property Owners, Melissa Tomei and Mark Borowicz, are seeking to construct a sunroom as illustrated on the plat of survey. The Petitioners are requesting approval of a variance from Section 6-6B-7:1 of the Naperville Municipal Code to allow the proposed sunroom to encroach approximately 15' into the 30' required rear yard setback. If approved, the sunroom would be 17' by 17' (289 sq ft); approximately 241 sq ft of the proposed sunroom would be located in the rear yard setback.

The Petitioners' responses to the Standards for Granting a Variance are included as an attachment. The setback and lot coverage requirements that are established for both attached and detached accessory structures are intended to preserve a portion of a residential rear yard for open space. If the Planning and Zoning Commission determines that the Standards for Granting a Variance are met, staff recommends adding the following condition of approval to this variance to further the in...

Click here for full text